Over Plaatje Praatje

Over muziek raak je nooit uitgepraat. De pophistorie is een onuitputtelijke bron van wetenswaardigheden, dwarsverbanden, muzikale kruisbestuivingen en terugkerende thema’s. Waar zouden de Rolling Stones zijn geweest zonder de blues? En hoe zit het met Adele, die haar producer deelde met Slayer en de Red Hot Chili Peppers? Wat hebben popmuzikanten met politiek en hoe beïnvloeden die twee elkaar?

Op informele manier vertellen popjournalist Jan Vollaard en muziekfreak Louise de Koning een verhaal en wordt het thema tot op de bodem uitgediept. Plaathoezen, filmpjes, liedjes en verrassingsoptredens van al of niet bekende artiesten behoren tot de hulpattributen. Soms komt er nog een klein quizje voorbij, met mooie prijzen in de geest van het thema van de avond. Na afloop kan er gekletst, gedronken, meer muziek gedraaid en vooral gedanst worden.

Plaatje Praatje begon in 2012 in Scheltema Leiden. Sindsdien heeft het programma in vele vormen op verschillende plekken gestaan. Van grote edities als de Ode aan Bowie tijdens de Nacht van de NRC 2015 tot kleinere varianten over bijvoorbeeld Warmond en de popmuziek in het Theater het Trefpunt in Warmond. Plaatje Praatje was hiernaast ook te spotten tijdens op maat gemaakte edities op bijzondere bijeenkomsten.

Interview Leidsch Dagblad december 2012 in het kader van de Christmas Special

Interview Leidsch Dagblad december 2012 in het kader van de Christmas Special